Voordelen van industriële ledverlichting

De laatste jaren is industriële ledverlichting (LED verlichting) aan een stevige opmars bezig en niet meer weg te denken voor de industrie, de landbouw of andere bedrijven. Logisch, want er zijn tal van voordelen verbonden aan industriële ledverlichting. In deze blog zetten we een aantal van deze pluspunten op een rij. Nog niet overgestapt naar LED? Lees dan zeker verder.

Waarom kiezen industriële bedrijven of landbouwbedrijven voor ledverlichting?

Meer en meer industriële bedrijven of landbouwbedrijven kiezen voor ledverlichting omdat ze zo genieten van:

 • Grote kosten- en energiebesparing: ledverlichting verbruikt minder en gaat veel langer mee;
 • Minder onderhoud: de levensduur van ledverlichting is een stuk langer, waardoor deze minder vaak moet worden vervangen.
 • Duurzaamheid: ledverlichting is minder belastend voor het milieu, energiezuiniger en dus duurzamer.
 • Een veiligere werkomgeving: de kwaliteit van het licht ligt hoger, wat de veiligheid op de werkvloer ten goede komt.
 • Een grotere productiviteit op de werkvloer: een optimaal verlichte werkomgeving is veel aangenamer om in te werken en leidt tot een hoge werkefficientie.

Dit zijn slechts enkele voordelen van (industriële) ledverlichting. Initieel vergt ledverlichting een investering, maar die heb je in een mum van tijd terugverdiend.

Industriële ledverlichting online kopen

Professionele ledverlichting voor je (industrieel) bedrijf of landbouwbedrijf kan je tegenwoordig van achter je pc bestellen. Zo vind je op onze site mogelijke opties om jouw bedrijf, hal, kantoor, … te verlichten. De LED-verlichting wordt bovendien netjes afgeleverd.

Hoe kies je de juiste industriële leds? 

Wil je de juiste ledlampen kiezen, dan is het type ruimte waar de verlichting voor dient, het vertrekpunt. De ene ruimte vergt nu eenmaal meer of helderder licht dan de andere. Een kantoor vraagt bijvoorbeeld om meer verlichting dan een gang. Ook in een werkruimte waar aan kwaliteitscontrole wordt gedaan, is een overvloed aan licht vaak belangrijk. Per ruimte geven we je graag enkele aandachtspunten mee. 

Werkplaats, magazijn of bedrijfshal

Het licht is hier grotendeels functioneel. Helder licht is dan ook noodzakelijk. Welk type industriële ledverlichting geschikt is, hangt af van de hoogte van het plafond, de indeling en de omvang. Afhankelijk daarvan kan er gekozen worden voor led-tl-armaturen of led-klokarmaturen

Werk je met gasontladingslampen, dan kunnen deze eenvoudig vervangen worden door klokarmaturen.

Plaats je een volledig nieuwe installatie? Ook hier is er de keuze tussen de twee eerder genoemde oplossingen. We geven je alvast enkele vuistregels mee die de keuze van het aantal lampen kunnen vergemakkelijken: 

 • Plafondhoogte < 5 meter:
  Led-tl-armatuur met een tussenafstand van 1,5 tot 3 meter
 • Plafondhoogte < 8 meter:
  Klokarmatuur 100W met een tussenafstand gelijk aan montagehoogte
 • Plafondhoogte < 10 meter:
  Klokarmatuur 150W met een tussenafstand gelijk aan montagehoogte
 • Plafondhoogte > 10 meter:
  Klokarmatuur 200W met een tussenafstand gelijk aan montagehoogte

Kantoor, vergaderzaal of eetzaal 

In deze ruimtes zien we heel vaak ledpanelen terugkomen en deze adviseren we zeker in ruimtes met een beperkte plafondhoogte. Ze beschikken over een breed lichtpatroon en een gelijkmatige lichtverdeling. We plaatsen de panelen tussen de 60 en 90 cm van elkaar en 30 cm van de muren. Bij de schikking houden we rekening met de ruimtes en de hoogte van het plafond. 

Buitenverlichting 

Nood aan sterke buitenverlichting? Met een led-breedstraler van 100W of 240W speel je dit klaar. Hoe hoger, hoe meer wattage je nodig hebt. Heb je enkel omgevingslicht nodig, dan volstaat een klein model van 30W.

Jouw industriële ledverlichting bestellen? 

 

Nood aan ledverlichting? Bestel deze makkelijk via deze site. Wens je meer info, een offerte op maat of advies? Contacteer ons en we denken graag met je mee. 

meer over TotalLED contacteer ons
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×