Optimale verlichting voor aardappelbewaring

Bij TotalLED zijn we naast de industrie ook sterk actief in de landbouw, zoals verlichting bestemd voor een aardappelloods. Wees aandachtig want in een aardappelloods is een aangepaste verlichting zeker en vast een must. De nieuwe generatie kiemremmers kunnnen schade aanrichten aan de behuizing van de armatuur waardoor deze zijn functie verliest. 

Plantaardige kiemremmers

We geven je even een korte situatieschets waarom er precies een aangepaste werking nodig is bij de verlichting voor aardappelbewaring. Vroeger werd Chloor IPC als betrouwbare kiemremmer gebruikt in de aardappelteelt, maar hierdoor ging de werkzame stof chloorprofam verloren. De producten die nu gebruikt worden zijn vloeistoffen op basis van plantaardige stoffen die door apparatuur verneveld worden tot heel kleine druppeltjes. Via de ventilatiekanalen wordt de nevel egaal verspreid doorheen de bewaarloods.

Naar milieubewustzijn is de introductie van de nieuwe kiemremmers een grote stap vooruit. Uit praktijk blijkt weliswaar dat veel landbouwers kampen met beschadigde verlichting na een eerste seizoen van het gebruik van de nieuwe kiemremmers. De cover van de armatuur barst of er ontstaat een witte schijn op de cover. In andere gevallen breekt het materiaal af onder de vorm van schilfers. De oorzaak blijkt te zijn dat sommige materialen opmerkelijk gevoelig zijn voor de nieuwe kiemremmers. Voorbeelden van deze materialen zijn rubberen dichtingen, flexibele kabels maar ook harde kunststoffen zoals PVC of polycarbonaat. 

De oplossing: ontwikkeling van aangepast product

Een armatuur met een specifieke materiaalkeuze en een aangepaste vorm, maakt de verlichting resistent tegen deze toepassing. De behuizing van de armatuur bestaat uit één volledig gesloten deel zodat de nevel van de kiemremmers onmogelijk kan binnendringen via openingen of naden tussen twee onderdelen.

Door de typische opbouw van de armatuur is de behuizing niet onderhevig aan puntbelastingen, net deze drukpunten vormen een gevoelige plaats voor het optreden van breuken aan de behuizing. Om de rubberen dichtingen te beschermen tegen de nieuwe kiemremmers is een inox sluitring voorzien aan beide zijden van de armatuur. 

Nood aan professionele verlichting voor een aardappelloods of een andere industriële toepassing? Neem dan vrijblijvend contact op met TotalLED. Wij adviseren je graag bij het kiezen van de optimale verlichting en staan bovendien garant voor een scherpe prijs en de allerbeste producten.

Brochure Interpom 2021

Neem gerust even de tijd om onze brochure door te nemen en kom meer te weten over onze producten en diensten. Maak je graag kennis met onze producten van dichtbij? We verwelkomen je graag op stand R51 tijdens de aardappelbeurs interpom

Brochure Interpom 2021
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×