Je bedrijf energiezuinig maken met behulp van ledverlichting

Energiebesparing, al goed en wel, maar hoe krijg je dit voor elkaar? Hoe maak je je bedrijf energiezuinig? Dit kan het best door je lampen te vervangen door ledverlichting!

Lampen vervangen door ledverlichting

Wat vele mensen over het hoofd zien wanneer ze hun bedrijf energiezuinig willen maken, zijn de lampen die al aanwezig zijn. Meestal worden de ruimtes nog verlicht met gloeilampen of halogeenlampen. Dat soort lampen vragen enorm veel energie en werken bovendien maar na een bepaalde opwarmtijd. Wanneer je een ruimte binnenwandelt, duurt het een tijdje voordat de lamp de juiste lichtsterkte en kleur heeft. Met ledverlichting heb je dat probleem niet en kan je dus makkelijk energie besparen. Als je overal in je bedrijf de lampen vervangt door ledlampen, bespaar je bijna 60% tot 70% energie! Mochten je oude lampen halogeenlampen zijn, dan kan je de ledlampen tot 5 keer langer gebruiken. Een ledverlichting is dus energiebesparend en zeker aan te raden! 

Voordelen van ledverlichting

Hierbij de voordelen van ledverlichting op een rijtje:

  • Minder energieverbruik: Ledverlichting vraagt minder energie dan een gloei- of halogeenlamp. Dat omdat ledlampen op minder watt kunnen draaien met dezelfde resultaten als een gloeilamp. De lamp bereikt ook meteen de gewenste kleur en lichtsterkte. 
  • Minder gevaar: In een ledlamp zitten er geen schadelijke stoffen. Mocht iemand die laten vallen, dan is er geen risico op vergiftiging. Ook wordt de lamp niet warm, waardoor er geen brandgevaar is.
  • Goedkoper: Dankzij het lage energieverbruik en de duurzaamheid van een ledlamp is het gebruik ervan goedkoper. Een ledlamp gaat langer mee dan een gloeilamp. 

Ben je al overtuigd van ledverlichting voor je bedrijf?  Hieronder vind je enkele belangrijke lichtadviezen met betrekking tot het aankopen van leds! 

Lichtadvies ledverlichting

De keuze van een goeie ledlamp hangt van een aantal zaken af. Zo heeft de ruimte en waarvoor die wordt gebruikt het meeste invloed op welke ledverlichting je juist nodig hebt. Ben je op zoek naar buitenverlichting, binnenverlichting? Dan heb je een ruime keuze aan mogelijkheden.

Installatie van ledverlichting voor een energiezuinig bedrijf

Nadat je de juiste lampen hebt gekozen, volgt de installatie ervan. Check zeker alle plaatsen waar er lampen aanwezig zijn om die te vervangen. Kleine lampjes zoals in bureaulampen en nachtlampjes of tuinverlichting worden snel vergeten. 

Eerst en vooral moet je bij het installeren controleren hoeveel vermogen een ledlamp heeft nagaan dat de ingangsspanning bij alle ledlampen 220-240V AC is. Nadat je dat weet kan je nadenken over hoeveel ledverlichting je wil installeren.

Voor een vlotte installatie kan je enkele accessoires nodig hebben zoals een verstelbare arm, een opbouwkader of een antireflecterend glas. 

Heb je je keuze gemaakt en wil je je bedrijf energiezuinig maken? Neem dan zeker een kijkje tussen ons groot aanbod van ledlampen! 

Wil je een afspraak maken, heb je vragen of wil je meer informatie dan mag je ons altijd contacteren via info@totalled.be 

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×